Van hozzáférésed? | lépj be
Váltás az akadálymentes honlapra 2021. április 16. | Ma Csongor napja van.
Kiskunhalasi Kertvárosi Általános Iskola
HÍREKISKOLÁNKPÁLYÁZATAINKOKTATÁSSZABADIDŐGALÉRIAE-KRÉTAKAPCSOLAT
EREDMÉNYEINKMEGJELENÉSEKKIADVÁNYOK
1_Iskola23
Cím: 6400 Kiskunhalas, Nyírfa utca 23.     Telefon: +36-77/522-188     Email: Kérdése van? Írjon nekünk!

Egyetemen is bemutatkoztak tehetséges diákjaink

26
03
2017

Március 21-én két diákunk lehetőséget kapott a Kaposvári Egyetem Mandulaképző Konferenciáján bemutatkozni. A program neve Dunántúli Mandulafa, utalva Janus Pannonius metaforájára. Híven a költő szellemiségéhez, a cél a tanulók tudományos tevékenységének felpezsdítése, felhívás közös munkálkodásra, a tehetséges, önálló kutatást végző diákok felkutatása.

Ujvári Dóra (6.a, felkészítő: Dunainé Czmorek Melinda) előadása: A ló szerepe a magyar kultúrában, Pap Flórián (6.a, felkészítő: Rapcsákné Pap Anikó) témája: Vírusok.
Részlet összefoglalójából:  "A kutatás során abból indultam el, hogy a számítógépet fertőző vírusok és a biológiai élősködők között nem véletlen a „névrokonság”, ezért a sokkal nagyobb tapasztalatokkal rendelkező biológia megoldásait alkalmazhatjuk a számítógépes vírusok elleni küzdelemben is. A kutató munka közben felismertem, hogy a dolog fordítva is igaz: például egy vezető szoftvercég biológiai-számítástechnikai projektet indított, amelyben a rákot számítógépes vírusként modellezve próbálják meg elpusztítani. Kutatásomat ezért érzem előremutatónak, mert a számítógépes vírusokról és elpusztításukról szerzett ismereteink alkalmazása az egészségügyben, napjaink fontos kutatási területe.”

Prezentációjuk után a zsűrivel folytatott eszmecserében kellett munkájukat megvédeni. Egyetemi környezetben, professzorok alkotta zsűri előtt mindkét diákunk kiemelkedően szerepelt.

Flórián a felső tagozatosok között 1. helyezést ért el, és lehetőséget kapott áprilisban bemutatni munkáját Zalabéren, a Kutató Gyerekek Tudományos Konferenciáján. 

Pap Flórián Vírusok - Orvoshoz vagy informatikushoz forduljunk? címmel készített tudományos munkát. 

Dunántúli mandulafa

Kaposvári Egyetem Mandulaképző Konferenciája

Hol vagyok? | Hírek