Van hozzáférésed? | lépj be
Váltás az akadálymentes honlapra 2021. április 16. | Ma Csongor napja van.
Kiskunhalasi Kertvárosi Általános Iskola
HÍREKISKOLÁNKPÁLYÁZATAINKOKTATÁSSZABADIDŐGALÉRIAE-KRÉTAKAPCSOLAT
EREDMÉNYEINKMEGJELENÉSEKKIADVÁNYOK
1_Iskola23
Cím: 6400 Kiskunhalas, Nyírfa utca 23.     Telefon: +36-77/522-188     Email: Kérdése van? Írjon nekünk!

Határtalanul

23
05
2017

A (HAT-16-01-0297) Határtalanul pályázat keretében mi, a Kertvárosi Általános Iskola 7. évfolyamos tanulói Erdélyben jártunk.

Nagy izgalommal vártuk az utazást, amely elég hosszúnak ígérkezett. Hajnalban indultunk,reggelre már Nagyszalontán voltunk Arany János szobránál ,illetve az éppen felújítás alatt álló Csonka tornyot is megnéztük. Ezután a Király-hágóhoz indultunk,ahol szemetet szedtünk. A keddi program  része volt még a Tordai-hasadék és a Tordai sóbánya. A sóbánya 13 emeletnyi mélységében, a gyönyörű só és márvány mintázatú falak között , óriáskerék,mini golfpálya és teke is található. Este megérkeztünk Gyergyóújfaluba, ahol a szállásaink voltak. Újfalui családok adtak nekünk otthont erre az egy hétre.

A második napunk is nagyon tartalmasan telt,sok helyszín várt ránk. Reggel meglátogattuk a helyi Elekes Vencel Általános Iskolát. Megismerkedtünk az ottani hetedikes diákokkal. A csütörtöki napon nekem a korondi agyagozás tetszett a legjobban. Az ott készült kézműves termékeket haza is hoztuk.

A pénteki nap mindenkinél nagy sikert aratott. Csicsaj-dűlőn jártunk, ahol sziklát is másztunk. A tengerszinttől  több mint 400 méter magasból a táj szemkápráztató volt.

Szombaton az utolsó napon, Gyulafehérvárat, Dévát és Vajdahunyad várát néztük meg. Vajdahunyad várának igazán mesébe illő külseje mindenkit elvarázsolt. Megfáradva, de felejthetetlen élményekkel tértünk haza.


Galéria

Határtalanul

Hol vagyok? | Hírek