Van hozzáférésed? | lépj be
Váltás az akadálymentes honlapra 2020. január 25. | Ma Pál napja van.
Kiskunhalasi Kertvárosi Általános Iskola
HÍREKISKOLÁNKPÁLYÁZATAINKOKTATÁSSZABADIDŐGALÉRIAE-KRÉTAKAPCSOLAT
EREDMÉNYEINKMEGJELENÉSEKKIADVÁNYOK
1_Iskola23
Cím: 6400 Kiskunhalas, Nyírfa utca 23.     Telefon: +36-77/522-188     Email: Kérdése van? Írjon nekünk!
Keresés

Találatok a következő kifejezésre: foglalkozás

Cikkek

06
01
2020

2019. december 14-én, szombaton az Országgyűlés és a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat a Parlamentben látta vendégül iskolánk tanulóinak egy csoportját.  


A hagyományos gyermekkarácsonyra 800 gyermek érkezett Magyarországról és a határon túli magyarlakta településekről. A programok megkezdése előtt Kövér László, az Országgyűlés elnöke fogadta a gyerekeket.

Az érdekes, színes programok nyolc helyszínen zajlottak. A Parlament termeiben LEGO játszóház, táncház, gyermekkoncert, zeneszoba állt a gyermekek rendelkezésére. A folyosón lufihajtogatás, óriásbuborék fújás szórakoztatta a vendégeket, karácsonyi ajándékokat készítettek a kézműves foglalkozásokon, és mézeskalácsot díszítettek. A parlamenti főlépcső színpadán többek között Király Viktor, Fábián Éva, Varga Szabolcs énekesek, Kautzky Armand színművész léptek fel. Az előadás végén a fellépők a közönséggel együtt énekelték el a „Kiskarácsony, nagykarácsony” című dalt.

A program zárásaként - a moldvai csángó gyerekek produkciója közben – ajándékcsomagot kapott minden résztvevő.

Galéria

10
12
2019

A Kiskunhalasi Kertvárosi Általános Iskola 4. évfolyamos tanulói tanulmányi kiránduláson vettek részt.


Először a Csipkemúzeumba látogattak el, ahol megnéztek egy rövid bemutató filmet, melyből megismerhették a halasi csipke történetét. Rövid tárlatvezetés után a diákok végig kísérhették a csipkevarrás folyamatát. Ezután a számítógépes felületeken interaktív játékokban vehettek részt, mint pl. csipke puzzle, csipke kvíz, virtuális csipkevarrás. A gyerekek a kézműves asztalnál csipkemintákat színezhettek ki, kockakirakózhattak. Az érdekes és interaktív kiállítás megtekintése után a tanulók átsétáltak a Martonosi Pál Városi Könyvtárba, ahol könyvtári foglalkozáson vettek részt. Megismerkedtek a könyvtár tereivel, a könyvtárhasználat szabályaival, a polcokon található könyvek sokféleségével. Rendkívül hasznosan és izgalmasan telt el ez a délelőtt. Köszönjük a fogadtatást! Mindenkinek ajánljuk, hogy látogassanak el ebbe a két városi intézménybe!

Galéria

06
12
2019

Kedden is egy vidám hangulatú délelőttöt tölthettek el iskolánkban a nagycsoportos óvodások. 


Ezen a napon a Szilády Áron Utcai Óvoda, a Magyar Utcai Óvoda, a Csipke Óvoda, a Bajza Utcai Óvoda és a Gólyafészek Óvoda nagycsoportosai. Természetesen ők is kipróbálhatták intézményünk nagy sportcsarnokában a játékos sport feladatait, népi táncolhattak, kézműves foglalkozáson Télapót készíthettek, valamint digitális táblán interaktív játékokkal játszhattak.

A nagycsoportosokat meghívtuk az Iskolanyitogató programsorozatunk első alkalmára, mely december 11-én 17 órakor mézeskalácssütéssel kezdődik.

Galéria

02
12
2019

Hétfőn, jó hangulatú délelőttöt tölthettek el iskolánkban a Bóbita Óvoda, a Felsővárosi Óvoda és az Ady Endre Utcai Óvoda nagycsoportosai. 


Kipróbálhatták intézményünk nagy sportcsarnokában a játékos sport feladatait, népi táncolhattak, kézműves foglalkozáson Télapót készíthettek, valamint digitális táblán interaktív játékokkal játszhattak.

A nagycsoportosokat meghívtuk az Iskolanyitogató programsorozatunk első alkalmára, mely december 11-én 17 órakor mézeskalácssütéssel kezdődik.

Galéria

24
10
2019

Iskolánk 40 tanulója vett részt egy pályázati programban, mely október 9-én és 16-án került lebonyolításra. A pályázat, -melyet a Honvédelmi Sportszövetség  írt ki – mottójául József Attila szavait választottuk: „… édes Hazám, fogadj szívedbe, hadd legyek hűséges fiad!”


Október 9-én, iskolánk 3. évfolyamos diákjai egy történelmi workshopon vettek részt, ahol 7 csapat – a 7 vezér neve után: Álmos, Előd, Ond, Kond, Tas, Huba, Töhötöm – mérte össze tudását, kreativitását a honfoglalás témakörében. A 7 állomáson forgószínpad szerűen váltották egymást, és oldottak meg feladatokat a csapatok. A feladatok a következők voltak: memóriajáték a 7 vezérrel, Himnusz szövegének kiegészítése, nemzeti jelképeink színezése, drámajáték során a vérszerződés felelevenítése, Árpád, a honalapító című mű megismerése, korabeli fegyverek elkészítése kartonból, tarsoly színezése.

Az előkészítő és kedvcsináló délután után október 16-án utaztunk el Ópusztaszerre, ahol megnéztük a Feszty-körképet, a Rotunda kiállításait, a 7 vezér szobrát. Múzeumpedagógiai foglalkozásokon vettünk részt a jurtákban, a finom ebéd után pedig egy 3D filmet láttunk „Magyarország történelme” címmel. 

Nagyon jól éreztük magunkat, élményekkel gazdagon tértünk haza.


                                                                              Presznerné Lázár Edina, Taskovicsné László Erika  


Galéria


27
05
2019

Iskolánk 2018. áprilisában sikeresen pályázott az Emberi Erőforrások Minisztériumánál egy tehetséges gyermekeket összefogó programmal, melynek eredményeként 2018. szeptemberétől megalakult a CIFRA KLUB. 


A klubot húsz tehetséges, a hagyományok, a régi népi élet iránt érdeklődő és fogékony 4. osztályos tanuló, és három tanító: Csordás Krisztina, Kuklis Andrea, Taskovicsné László Erika alakította meg. 

A diákok a tanév során hatvan foglalkozáson vettek részt, melyeken népi táncoltak, kézműveskedtek, mélyebb ismeretekre tettek szert a magyarság hagyományairól, ünnepeiről, elődeink életéről.

A projekt része volt egy kétnapos tanulmányi kirándulás is, mely május 10-én és 11-én került megvalósításra. Az úti cél az első napon Budapest volt, a második napon pedig Szentendre. Budapesten a Hagyományok Házában nagy szeretettel fogadtak bennünket. A gyönyörűen felújított épületben múzeumpedagógiai foglalkozásokon vettünk részt, népi játékokat, pünkösdi koszorút készítettek tanulóink. Részt vettünk egy interaktív foglalkozáson, ahol a pünkösdi népszokásokkal ismerkedtünk, valamint el is játszottuk a pünkösdölést.  A nap végén utaztunk szálláshelyünkre, Szentendrére, ahol festői környezetben, a Duna parton töltöttük az éjszakát.

A kirándulás második napján a Szentendrei   Szabadtéri Néprajzi Múzeumban voltunk. Felkészült múzeumpedagógusok vezettek bennünket végig a skanzenen, és a kézműves foglalkozáson megtanultunk kukorica csuhéjból gyönyörű pillangót készíteni.

A gyermekek munkáiból egy kiállítást is készítünk a tanév végén, melyen az iskola apraja-nagyja megtekintheti az egész éves munkánk gyümölcseit.

Galéria

Hol vagyok? | Hírek