Van hozzáférésed? | lépj be
Váltás az akadálymentes honlapra 2021. március 02. | Ma Lujza napja van.
Kiskunhalasi Kertvárosi Általános Iskola
HÍREKISKOLÁNKPÁLYÁZATAINKOKTATÁSSZABADIDŐGALÉRIAE-KRÉTAKAPCSOLAT
EREDMÉNYEINKMEGJELENÉSEKKIADVÁNYOK
1_Iskola23
Cím: 6400 Kiskunhalas, Nyírfa utca 23.     Telefon: +36-77/522-188     Email: Kérdése van? Írjon nekünk!
Keresés

Találatok a következő kifejezésre: kapcsolat

Cikkek

07
04
2020

Tisztelt Szülők!

A veszélyhelyzet kihirdetéséről szóló 40/2020. (III. 11.) Kormányrendelet, valamint az emberi erőforrások minisztere 7/2020. (III. 25.) EMMI határozata alapján a 2020/2021. tanítási évre történő általános iskolai beiratkozás a következő eljárásrend szerint történik.

Amennyiben az Ön (gyermeke) lakcíme a Kiskunhalasi Kertvárosi  Általános Iskola felvételi körzetébe tartozik, gyermeke automatikusan felvételt nyer az iskolába.

Amennyiben  gyermekét  hozzánk is kívánja beíratni,  kérjük  április 06 – 24-ig jelezze szándékát  a jelentkezési lap  kitöltésével és visszajuttatásával.
( halasikertvarosi@gmail.com,  vagy az iskola portáján munkanapokon 8-14 óra között történő leadásával)

Amennyiben Ön nem a Kiskunhalasi Kertvárosi Általános Iskola felvételi körzetében lakik, de gyermekét iskolánkba kívánja beíratni, április 06-24-ig szíveskedjék  szándéknyilatkozat benyújtásával ezt jelezni.

A kitöltött szándéknyilatkozatot e-mailben a  halasikertvarosi@gmail.com lehet beküldeni, vagy az iskola portáján történő leadásával visszajuttatni az iskolába. Az intézmény a körzetébe nem tartozó gyermekek felvételéről 2020. május 21-ig dönt és erről írásban értesíti a gyermeket nevelő szülőt.

Amennyiben a körzetünkben lakik, de NEM kívánja iskolánkba íratni gyermekét, kérjük, hogy ezt a szándékát is szíveskedjék felénk jelezni. (halasikertvarosi@gmail.com   vagy  77/ 522-188 telefonon)

Ha a beiratkozással kapcsolatban kérdése van, vagy segítségre van szüksége akkor keresse iskolánkat a halasikertvarosi@gmail.com e-mail-címen, illetve érdeklődjön a 77/522-188-as telefonszámon.


                                                                        
                                                                                    Laskovicsné Terzics Edit
                                                                                                  int. vez.

20
03
2020

A mai napon (2020. március 19.) hozott döntések:

1. A mai naptól visszavonásig a Kiskunhalas Város Önkormányzata által biztosított szociális ellátások hosszabbítására kizárólag telefonon (minden hétköznap 9:00-12:00, 77/523-165) van lehetőség. Kérem az érintettek keressék kollégáimat!

2. Plakátos tájékoztató kampányba kezdtünk az idősek ellátásáról. Köszönöm az ebben résztvevő fiatalok segítségét! Továbbra is várjuk azon 70 év felettiek jelentkezését, akik igénylik az önkormányzat segítségét.

3. Megkezdtük szájmaszkok gyártását, amivel elsősorban a szociális szakembereink mindennapi munkavégzését támogatjuk. Minden kollégánk rendelkezik megfelelő védőeszközökkel.

4. Hétfőtől (2020. március 23.) azon rászoruló (hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű, illetve gyermekvédelmi kedvezményre jogosult) gyermekek számára, akik korábban jelezték igényüket, az ebédet házhoz szállítjuk.

5. Megnyitjuk azon gyermekek számára is a napi egyszeri, önkormányzat által biztosított étkezés lehetőségét, akik nem hátrányos helyzetűek, halmozottan hátrányos helyzetűek vagy gyermekvédelmi kedvezményre jogosultak. Az ő esetükben a térítési díj megegyező az oktatási, nevelési intézményekben szokásossal. Az első lépés esetükben az igényfelmérés, kérjük az alábbi telefonszámokon jelezzék igényüket hétköznaponként 8:00 és 15:00 között:

- 70/600-85-28

- 70/600-90-67

- 70/375-93-22

Egyéb fontos információk:

1. Kiskunhalason jelenleg 9 személy van házi karanténban. Az ő ellátásuk és felügyeletük biztosított és megoldott, mindannyian jól vannak.

2. Folyamatos kapcsolatban vagyok a Kiskunhalasi Semmelweis Kórházzal. Eddig a városunkban megvizsgált betegek közül egyetlen esetben sem diagnosztizáltak fertőzöttséget.

3. Minden rémhírkeltő esetében bejelentéssel élnek kollégáim a rendőrségen.

12
02
2020

2019. októberében indult útjára az „Access Bars az iskolákban, a gyerekeknek Magyarországon” elnevezésű program, melyhez több település iskolája is csatlakozott, többek között Zalaegerszeg, Budaörs, Szeged, Salgótarján.


Ez év januárjától a Kiskunhalasi Kertvárosi Általános Iskola is otthont ad ennek a kezdeményezésnek.

Az 5. évfolyamon 8 gyermek részesül 8 héten keresztül heti 1 alkalommal 20 perces Bars kezelésben.

A programot idővel szeretnénk az alsó tagozatban is elkezdeni.

A kezeléseket iskolánk védőnője, Gyetvai Anita mint Access Bars kezelő végzi. Koordinátora pedig Péter Anita Helga Access Bars Facilitátor Piliscsabáról.

A gyermekek szívesen jönnek, várják a Bars kezelést. Egyik fiú kedves szavaival élve: „Most jön a mennyország!”

Az eddigi tapasztalatok alapján, az Access Bars kezelés segíthet a következőkben:

stressz csökkentése

jobb és pihentetőbb alvás megteremtése

javulhat a mentális egészség: kevesebb hiszti és dühkitörés

jobb társas kapcsolatok

könnyebb kommunikáció

fokozott motiváció

felelés, dolgozat előtti szorongás levezetése

tanulási és koncentrációs nehézségek megoldása

Mi más lehetséges még, hogyan lehet ez ennél is jobb?

Galéria

06
11
2019

Az őszi szünet előtt ismét megrendezésre került iskolánkban az évek óta hagyománnyá vált Halloween-party. 


Kicsik és nagyok egyaránt bemutatták rémisztő jelmezeiket, majd vicces és kreatív állomásokon próbálhatták ki ügyességüket. Almatoronyt építettek, pillecukrot ettek, de egyéb Halloween-nel kapcsolatos interaktív feladatokkal is szórakozhattak a délután folyamán. Az est legnépszerűbb és egyben legijesztőbb programja az úgynevezett Horror-folyosó volt, ahol a legbátrabbak mentek végig, s próbáltak cukorkákat gyűjteni mindenféle rémisztő körülmények között. Egy nagyon szórakoztató és emlékezetes délutánt tölthettek együtt tanulóink.

Galéria

27
03
2019

2019. március 22-én, pénteken izgatottan gyülekeztek kisdiákjaink az iskola előtt. 40 alsó tagozatos tanulónk vett részt a kiránduláson, akik előzetes ismeretekkel már rendelkeztek, hiszen a harmadik osztályos tanulmányaik során már történelmi olvasmányokat dolgoztak fel. 


Ez a kirándulás nagyon jó alkalom volt arra, hogy a gyermekekben pozitív érzés alakuljon ki magyarságukkal kapcsolatban. Az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkba 9 órakor érkeztünk meg. Tettünk egy rövid sétát a parkban, majd a Rotundában gyülekeztünk, mert fél 11-re volt csoportunk bejelentve a Feszty-körkép megtekintésére. A gyerekek ámulva, csendben hallgatták a „bebocsátás” előtti ismertetőt a körkép történetéről. A Feszty-körkép monumentalitásával, szépségével ámulatba ejtette a csapat minden tagját. A kiránduláson részt vevő tanulók közül eddig még senki nem járt Ópusztaszeren, így a Feszty-körképet is most láthatták először. A Rotunda kiállításainak megtekintése után két múzeumpedagógiai foglalkozáson vettünk részt. Az „Ezer év a hadak útján” című foglalkozáson minden gyermek egy kicsit honfoglalás kori vezér lehetett. Nagy élmény volt, hogy a különböző  eszközöket, fegyvereket   kézbe vehették a tanulók, a csaták elemzésén keresztül pedig megismerhették a magyar hadsereg fejlődését, a lovas íjász harcászat fő jellegzetességeit. A foglalkozást vezető úr nagy szakértelemmel, de rendkívül élvezetesen, gyermek-központúan tartotta előadását, amelyből többek között az is kiderült, miért voltak a magyarok a „könnyű” harcászati stílusukkal olyan sikeresek. Az „Árpád népe” előadás egy érdekes helyszínen, egy jurtában volt megtartva. A gyerekek így testközelből tapasztalhatták meg a nomád életmódot. Kísérőnk megismertetett bennünket a jurtában való élet rendjével, a mindennapi használati eszközökkel, és azok használati módjával. Az ebédet követően hosszabb sétát tettünk a parkban, ahol megcsodáltuk az Árpád-emlékművet, a monostort, a csete jurtákat, a kültéri szobrokat.

Délután vettünk részt a „Magyarország történelme” című 3D-s film vetítésén a látogatóközpontban. Gyermekek és felnőttek egyaránt lenyűgözve nézték ezt a fantasztikus filmet, ami annyira élethű volt, hogy egy-egy jelenetet hangos sikoltozás kísért a kisdiákok részéről.   

Az ópusztaszeri park jelmondata: „Lépj be a múltba!”. Ezen a csodálatos napon – foglalkozás vezetőink segítségével - valóban beléphettünk a múltba, és részesei lehettünk a magyarság történelmének. 

Galéria

Hol vagyok? | Hírek