Van hozzáférésed? | lépj be
Váltás az akadálymentes honlapra 2021. március 02. | Ma Lujza napja van.
Kiskunhalasi Kertvárosi Általános Iskola
HÍREKISKOLÁNKPÁLYÁZATAINKOKTATÁSSZABADIDŐGALÉRIAE-KRÉTAKAPCSOLAT
EREDMÉNYEINKMEGJELENÉSEKKIADVÁNYOK
1_Iskola23
Cím: 6400 Kiskunhalas, Nyírfa utca 23.     Telefon: +36-77/522-188     Email: Kérdése van? Írjon nekünk!
Keresés

Találatok a következő kifejezésre: nagy vagy tv vetélkedő sport siker

Cikkek

28
02
2019

2019. február 25-én, hétfőn délután történelmi vetélkedőt rendeztünk iskolánkban a felső tagozatos diákok részére. A vetélkedő a „Híres magyar csaták nyomában” címet kapta, apropóját pedig az adta, hogy intézményünk egy - a Honvédelmi Sportszövetséghez benyújtott- sikeres pályázatának köszönhetően 933.600,- Ft támogatásban részesült. 


A projekt megvalósításának első eleme volt ez a vetélkedő, amelyet már hetekkel ezelőtt elkezdtünk szervezni. 10 csapat vett részt a versenyen, mindegyik csapat 4 fős volt. A csapatok az első megbeszélésen alakultak meg, ahol 10 magyar csata közül véletlenszerűen húzták ki csapatuk nevét, illetve erről a   csatáról kellett első feladatként egy prezentációt készíteni, melyet a vetélkedőn mutattak be.  A csapatok nevei és tagjai:

A PPT-k bemutatása után az aulában folytatódott a versengés. Érdekes, izgalmas feladatok során gyűjtötték a pontokat lázasan a részt vevők. Nagy sikert aratott többek között a „Hadi igaz-hamis”, a „Villámháború”, a vár-puzzle kirakásakor pedig mindenki igyekezett, hiszen a kész munkák időbeli sorrendje alapján jártak a pontok.

A szünetben – amíg a zsűri tanácskozott – a gyerekek elfogyasztották a finom édes és sós süteményeket, utána másodszor is megtelt az aula, ahol izgatottan várták az eredményhirdetést.

A verseny értékelésekor kiderült, hogy mennyire szoros volt a verseny, különösen az írásbeli feladatok megoldásakor fél, vagy egy pontokon múltak a helyezések.

Az eredmény:

1. helyezett: Nándorfehérvár csapata

2. helyezett: Pozsony csapata

3. helyezett: Pákozd csapata

A tanulók mindegyike értékes tárgyi jutalomban részesült a felkészülése elismeréseként, de még egy „élmény ajándék” vár rájuk, hiszen március 4-én és 5-én két napos tanulmányi kirándulásra indul – most már – a „ nagy csapat”, hogy – ugyanennek a támogatásnak köszönhetően – tovább bővítse ismereteit, tudását. Az úti cél: Siklós-Mohács, a kiránduláson a „Mohácsi csata” nyomába eredünk. 

Galéria

08
12
2016

Tisztelt Szülők! Kedves Gyerekek!
A Nagy Vagy vetélkedő középdöntőjében szurkolhatnak a Kertvárosi Iskola csapatának vasárnap 8.45-től a TV2-n.

Hol vagyok? | Hírek