Van hozzáférésed? | lépj be
Váltás az akadálymentes honlapra 2021. március 02. | Ma Lujza napja van.
Kiskunhalasi Kertvárosi Általános Iskola
HÍREKISKOLÁNKPÁLYÁZATAINKOKTATÁSSZABADIDŐGALÉRIAE-KRÉTAKAPCSOLAT
EREDMÉNYEINKMEGJELENÉSEKKIADVÁNYOK
1_Iskola23
Cím: 6400 Kiskunhalas, Nyírfa utca 23.     Telefon: +36-77/522-188     Email: Kérdése van? Írjon nekünk!
Keresés

Találatok a következő kifejezésre: programok

Cikkek

26
06
2020

Iskolánk Napközi Erzsébet-táborra beadott pályázata nyertes,így intézményünkben június 29-től 5 héten át 20 gyermek vesz részt a színes, izgalmas programokon.  

Jó táborozást kívánunk!

06
01
2020

2019. december 14-én, szombaton az Országgyűlés és a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat a Parlamentben látta vendégül iskolánk tanulóinak egy csoportját.  


A hagyományos gyermekkarácsonyra 800 gyermek érkezett Magyarországról és a határon túli magyarlakta településekről. A programok megkezdése előtt Kövér László, az Országgyűlés elnöke fogadta a gyerekeket.

Az érdekes, színes programok nyolc helyszínen zajlottak. A Parlament termeiben LEGO játszóház, táncház, gyermekkoncert, zeneszoba állt a gyermekek rendelkezésére. A folyosón lufihajtogatás, óriásbuborék fújás szórakoztatta a vendégeket, karácsonyi ajándékokat készítettek a kézműves foglalkozásokon, és mézeskalácsot díszítettek. A parlamenti főlépcső színpadán többek között Király Viktor, Fábián Éva, Varga Szabolcs énekesek, Kautzky Armand színművész léptek fel. Az előadás végén a fellépők a közönséggel együtt énekelték el a „Kiskarácsony, nagykarácsony” című dalt.

A program zárásaként - a moldvai csángó gyerekek produkciója közben – ajándékcsomagot kapott minden résztvevő.

Galéria

11
06
2019

Iskolánk 22 negyedik évfolyamos tanulója május 22-24-ig ERDEI ISKOLÁBAN töltötte ezt a néhány napot.


Szállásunk Kunfehértón a Sporttáborban volt. Szülők segítségével utaztunk a táborba. A szállás elfoglalása után közösen kidolgoztuk a táborunk HÁZIRENDJÉT, csapatokba szerveződtünk, és hozzá is kezdtünk az első program megvalósításához: az üdülőfalu megismeréséhez. A Tájházban tett látogatás alkalmával megismerhettük Kunfehértó múltját is: az itt élő emberek mindennapi életét, szokásait, munkaeszközeit, hagyományait. Az első nap programját este jó hangulatú PIZSAMAPARTIVAL zártuk. 

A második nap programja a reggeli torna és a finom reggeli elfogyasztása után az év madarának, emlősének, fájának és rovarának felkutatása volt. Csapataink internetes kutatómunkával, tudástérkép és rövid beszámoló készítésével ismertették meg egymással egy-egy témáról szerzett ismereteiket. Délután látogatást tehettünk a helyi Sporthorgász Centrumba, ahol a gyerekek szakszerű segítség mellett lehetőséget kaptak horgásztudományuk kipróbálására. Bár az időjárás nem volt hozzánk kegyes, a fiúk egymás után fogták ki a törpeharcsákat, kárászokat. Kicsit fázósan, de annál nagyobb lelkesedéssel tértünk vissza szálláshelyünkre. Az esti programunk KI MIT TUD volt, ahol mindenki megmutathatta a benne szunnyadó, eddig nem ismert tehetségét is.

Harmadik napunk a produktumok bemutatásáról, a program zárásáról szól. Andi által összeállított Természettudományos TOTÓ kitöltése is egyfajta összegzést adott az itt szerzett ismeretekről. Értékeltük a csapatok munkáit és az egyéni munkákat is.

A kötött programok mellett szabadidős programok is voltak. Foci, tollaslabda, UNO, ugráló játék, célba dobás, sok-sok nevetés tették színesebbé az itt töltött időt. Nagyon finom ételeket ettünk, amiért köszönetet mondunk Horti Norbert vállalkozónak. A hazautazásban szintén a szülők segítettek bennünket, amiért szintén nagy köszönet jár. A tanulás mellett lehetőség nyílt egymás jobb megismerésére és a közösségépítésre is.

Csordás Krisztina, Kuklis Andrea, Taskovicsné László Erika táborvezetők 


Galéria

11
03
2019

A „Híres magyar csaták nyomában” című történelmi vetélkedőn részt vett felső tagozatos diákok nagyon várták március 4-ét – hétfőt -, hiszen ezen a napon kora reggel indultunk a jutalomkirándulásra, melynek úti célja Siklós és Mohács volt. 


Fél 10-kor érkeztünk Siklósra, ahol kis gyalogtúra után már a várban voltunk. A vár bejáratánál már fogadtak bennünket, kísérőink korhű, gyönyörű ruhában mutatkoztak be nekünk. A várat két csoportban „vettük be”. A látogatás alatt úgy éreztük magunkat, mintha egy élő történelem órába csöppentünk volna bele. Az apródképzés nagy élmény volt minden gyermeknek, hiszen vívást, íjászatot tanultak. A vár udvarán a várkapitány is köszöntött bennünket, előttünk töltötte be korabeli fegyverét és el is sütötte azt tiszteletünkre. Ebéd után a huszárok életével, fegyvereivel ismerkedtünk meg egy nagyon színvonalas előadás során. A II. világháborús interaktív foglalkozáson sok olyan tárgyat vehettünk kézbe, melyek „megjárták a háborút” is. A délután folyamán két foglalkozáson vettünk még részt: csapatunk minden tagja készített nemez szappant, illetve fonott kalácsot, melyet az udvari sütödében sütöttek ki.

A programoknak ezzel még nem volt vége, hiszen az estét a siklósi várfürdőben töltöttük, ahonnan fáradtan, de a nap élményeivel gazdagon érkeztünk szállásunkra, mely közvetlenül a vár szomszédságában található. A vendégház egy különleges történelmi emléket őriz, hiszen a legenda szerint Kanizsai Dorottya ebben a házban szállásolta el a mohácsi csatában megsérült magyar seregek orvosait, ápolóit. A törökök hosszas alagutak ásásával akarták bevenni a várat, egy ilyen alagút a szálláshelyünk udvarából indulhatott.

Kedden a reggelit követően indultunk Mohácsra, a Nemzeti Emlékhelyre. A tömegsírok között fából kifaragott szobrok megidézték a mohácsi csata eseményeit. A sírkert magasztos hangulatához az is hozzájárult, hogy kísérőnk kérésére a gyermekek is megkongathatták az egyik tömegsírnál levő vészharangot. A Szent Koronát formázó fogadóépület második emeletéről csodálatos kilátás nyílt a virágot formázó sírkertre. A föld alatti  kiállítótérben megnéztünk egy különleges, HD minőségű filmet, mely annyira élethűen mutatta be a mohácsi csatát, hogy szinte mi is résztvevőinek éreztük magunkat. 

Kirándulásunk utolsó programjára nagy izgalommal készültünk. A busójárás sok érdekességgel kecsegtetett, így nagy jókedvvel és izgalommal vártuk, hogy elinduljon a felvonulás. A busók korommal kenték az arcokat, tollat szórtak a fejekre, óriási kereplőkkel és hatalmas hangzavarral búcsúztak a téltől, mi pedig Mohácstól.


                                                                                                                     Törteliné Salac Éva


Galéria

23
11
2018

Iskolánk október és november hónapban több pályaorientációs programon vett részt. 


Tanulóinkban is felvetődött a kérdés: hogyan tovább? Fontos, hogy végiggondolt, tudatos döntés szülessen, hiszen hosszú távra meghatározza életüket. A színvonalas programok keretén belül megismerkedhettek iskolákkal, szakmákkal és szakemberekkel. Betekintést nyerhettek az általuk eddig nem ismert felnőtt világ mindennapjaiba. Úgy érezték segítséget kaptak abban, hogy elképzeléseikhez közelebb kerüljenek és időben megfelelő döntést hozzanak.

Október 26-án került sor a városi pályaorientációs napra, melyen iskolánk is részt vett. Tanulóink több középiskolába és céghez jutottak el, ahol betekintést nyerhettek az oktatásba és a különböző munkafolyamatokba. Emellett iskolánk tanulói rendhagyó technika órákon vesznek részt a Vári Szakképző Iskolában.

November 7-én  került sor a 7. és 8. osztályos tanulók és szüleik részére szervezett pályaválasztási szülői értekezletre, ahol bemutatkoztak a helyi középiskolák. Ezt követően kérdésekre és egyéni beszélgetésekre is sor került.

31
08
2018

A tábor során kortárs meséket dolgoztunk fel. A nálunk táborozó gyerekek a mesék feldolgozásán keresztül ismerkedtek meg a  szövegek nyelvi és formai jellemzőivel. 


A vizuális és technikai foglalkozások során a különböző textúrájú és minőségű felületeket, különböző rajz- és festőeszközöket hívtunk segítségül ahhoz, hogy a hallott, olvasott vagy látott meséket, filmeket az általuk alkotott képekben, tárgyakban megjeleníthetővé tegyék. 

Heti programunkban szerepelt mozilátogatás és múzeumlátogatás is. A múzeumi tárlatvezetés során nagy élmény volt, hogy felölthették magukra dédszüleink jellegzetes ruházatát. 

Az együtt eltöltött egy hét alatt a kötött programok mellett lehetőség volt sportolásra, társasjátékra, szabadtéri játékokra is. Sokat nevettünk, beszélgettünk, játszottunk, kis közösséggé formálódtunk. Az elkészített munkákból kiállítást rendeztünk, melyet a szülők naponta megcsodálhattak, és tábor végén minden gyermek hazavihetett.

Taskovicsné László Erika , Sziráczki Lászlóné

Galéria

Hol vagyok? | Hírek