Van hozzáférésed? | lépj be
Váltás az akadálymentes honlapra 2021. április 16. | Ma Csongor napja van.
Kiskunhalasi Kertvárosi Általános Iskola
HÍREKISKOLÁNKPÁLYÁZATAINKOKTATÁSSZABADIDŐGALÉRIAE-KRÉTAKAPCSOLAT
EREDMÉNYEINKMEGJELENÉSEKKIADVÁNYOK
1_Iskola23
Cím: 6400 Kiskunhalas, Nyírfa utca 23.     Telefon: +36-77/522-188     Email: Kérdése van? Írjon nekünk!
Keresés

Találatok a következő kifejezésre: sport

Cikkek

12
02
2020

2020. január 23-án volt iskolánk Iskolanyitogató programsorozatának második alkalma, melyen ismét sok óvodás gyermeket fogadtunk. A leendő iskolásaink játékos sportfoglalkozáson vehettek részt és megismerkedhettek a Sakkpalota programmal.

Galéria

09
12
2019

Ebben a tanévben Baján kezdte meg a versenyszezont iskolánk játékos sport csapata. 


Az első versenyszám után alaposan ránk ijesztettek a vetélytársak, mivel az utolsó helyen végeztünk. Aztán gyönyörű, szinte hibátlan versenyzéssel a többi feladatot megnyertük és első helyen jutottunk be a megyei döntőbe.  Mindenki verseny lehetőséghez jutott. A 'B' csapatunk is ügyesen helyt állt. A következő megmérettetés a megyei döntő lesz, december 17-én, már hazai környezetben. 

Galéria

06
12
2019

Kedden is egy vidám hangulatú délelőttöt tölthettek el iskolánkban a nagycsoportos óvodások. 


Ezen a napon a Szilády Áron Utcai Óvoda, a Magyar Utcai Óvoda, a Csipke Óvoda, a Bajza Utcai Óvoda és a Gólyafészek Óvoda nagycsoportosai. Természetesen ők is kipróbálhatták intézményünk nagy sportcsarnokában a játékos sport feladatait, népi táncolhattak, kézműves foglalkozáson Télapót készíthettek, valamint digitális táblán interaktív játékokkal játszhattak.

A nagycsoportosokat meghívtuk az Iskolanyitogató programsorozatunk első alkalmára, mely december 11-én 17 órakor mézeskalácssütéssel kezdődik.

Galéria

02
12
2019

Hétfőn, jó hangulatú délelőttöt tölthettek el iskolánkban a Bóbita Óvoda, a Felsővárosi Óvoda és az Ady Endre Utcai Óvoda nagycsoportosai. 


Kipróbálhatták intézményünk nagy sportcsarnokában a játékos sport feladatait, népi táncolhattak, kézműves foglalkozáson Télapót készíthettek, valamint digitális táblán interaktív játékokkal játszhattak.

A nagycsoportosokat meghívtuk az Iskolanyitogató programsorozatunk első alkalmára, mely december 11-én 17 órakor mézeskalácssütéssel kezdődik.

Galéria

24
10
2019

Iskolánk 40 tanulója vett részt egy pályázati programban, mely október 9-én és 16-án került lebonyolításra. A pályázat, -melyet a Honvédelmi Sportszövetség  írt ki – mottójául József Attila szavait választottuk: „… édes Hazám, fogadj szívedbe, hadd legyek hűséges fiad!”


Október 9-én, iskolánk 3. évfolyamos diákjai egy történelmi workshopon vettek részt, ahol 7 csapat – a 7 vezér neve után: Álmos, Előd, Ond, Kond, Tas, Huba, Töhötöm – mérte össze tudását, kreativitását a honfoglalás témakörében. A 7 állomáson forgószínpad szerűen váltották egymást, és oldottak meg feladatokat a csapatok. A feladatok a következők voltak: memóriajáték a 7 vezérrel, Himnusz szövegének kiegészítése, nemzeti jelképeink színezése, drámajáték során a vérszerződés felelevenítése, Árpád, a honalapító című mű megismerése, korabeli fegyverek elkészítése kartonból, tarsoly színezése.

Az előkészítő és kedvcsináló délután után október 16-án utaztunk el Ópusztaszerre, ahol megnéztük a Feszty-körképet, a Rotunda kiállításait, a 7 vezér szobrát. Múzeumpedagógiai foglalkozásokon vettünk részt a jurtákban, a finom ebéd után pedig egy 3D filmet láttunk „Magyarország történelme” címmel. 

Nagyon jól éreztük magunkat, élményekkel gazdagon tértünk haza.


                                                                              Presznerné Lázár Edina, Taskovicsné László Erika  


Galéria


11
06
2019

Iskolánk 22 negyedik évfolyamos tanulója május 22-24-ig ERDEI ISKOLÁBAN töltötte ezt a néhány napot.


Szállásunk Kunfehértón a Sporttáborban volt. Szülők segítségével utaztunk a táborba. A szállás elfoglalása után közösen kidolgoztuk a táborunk HÁZIRENDJÉT, csapatokba szerveződtünk, és hozzá is kezdtünk az első program megvalósításához: az üdülőfalu megismeréséhez. A Tájházban tett látogatás alkalmával megismerhettük Kunfehértó múltját is: az itt élő emberek mindennapi életét, szokásait, munkaeszközeit, hagyományait. Az első nap programját este jó hangulatú PIZSAMAPARTIVAL zártuk. 

A második nap programja a reggeli torna és a finom reggeli elfogyasztása után az év madarának, emlősének, fájának és rovarának felkutatása volt. Csapataink internetes kutatómunkával, tudástérkép és rövid beszámoló készítésével ismertették meg egymással egy-egy témáról szerzett ismereteiket. Délután látogatást tehettünk a helyi Sporthorgász Centrumba, ahol a gyerekek szakszerű segítség mellett lehetőséget kaptak horgásztudományuk kipróbálására. Bár az időjárás nem volt hozzánk kegyes, a fiúk egymás után fogták ki a törpeharcsákat, kárászokat. Kicsit fázósan, de annál nagyobb lelkesedéssel tértünk vissza szálláshelyünkre. Az esti programunk KI MIT TUD volt, ahol mindenki megmutathatta a benne szunnyadó, eddig nem ismert tehetségét is.

Harmadik napunk a produktumok bemutatásáról, a program zárásáról szól. Andi által összeállított Természettudományos TOTÓ kitöltése is egyfajta összegzést adott az itt szerzett ismeretekről. Értékeltük a csapatok munkáit és az egyéni munkákat is.

A kötött programok mellett szabadidős programok is voltak. Foci, tollaslabda, UNO, ugráló játék, célba dobás, sok-sok nevetés tették színesebbé az itt töltött időt. Nagyon finom ételeket ettünk, amiért köszönetet mondunk Horti Norbert vállalkozónak. A hazautazásban szintén a szülők segítettek bennünket, amiért szintén nagy köszönet jár. A tanulás mellett lehetőség nyílt egymás jobb megismerésére és a közösségépítésre is.

Csordás Krisztina, Kuklis Andrea, Taskovicsné László Erika táborvezetők 


Galéria

Galériák

Hol vagyok? | Hírek