Van hozzáférésed? | lépj be
Váltás az akadálymentes honlapra 2021. március 02. | Ma Lujza napja van.
Kiskunhalasi Kertvárosi Általános Iskola
HÍREKISKOLÁNKPÁLYÁZATAINKOKTATÁSSZABADIDŐGALÉRIAE-KRÉTAKAPCSOLAT
EREDMÉNYEINKMEGJELENÉSEKKIADVÁNYOK
1_Iskola23
Cím: 6400 Kiskunhalas, Nyírfa utca 23.     Telefon: +36-77/522-188     Email: Kérdése van? Írjon nekünk!
Keresés

Találatok a következő kifejezésre: tehetség kistudós

Cikkek

27
03
2017

Március 23-án iskolánk 6. alkalommal rendezte meg a Tehetségkutató Természettudományi Diákkonferenciát. 

A konferencia célja a természettudományok népszerűsítése a tanulók körében, lehetőséget adva a tudományos kutatást végző diákoknak, hogy beszámoljanak projektjükről, eredményeikről. Rendezvényünk célja, hogy közelebb hozzuk a diákokhoz a természettudományos tantárgyakat. Szeretnénk a figyelmet ráirá­nyítani arra a sok érdekes, meglepő információra, jelenségre, melyeket e tantárgyak rejtenek.


A rendezvényre 10 pedagógus összesen 30 tanulót készített fel. A Kertvárosi mellett a Kiskunhalasi Fazekas Mihály Általános Iskola

A szünetben teával és zsíros kenyérrel láttuk vendégül a résztvevőket.

A zsűri tagjai voltak: Nagy-Apátiné Kuszli Beatrix a Kiskőrösi Tankerületi központ szakmai igazgatóhelyettese (matematika és fizika tanár) és Gavlikné Kiss Anita a Szilády Áron Református Gimnázium igazgatóhelyettese (fizika és kémia tanár)

A leg…….. díjakat a következő csapatok nyerték el:  

diákok, csapattagok nevei

diákok évfolyama

előadás  témája

felkészítő tanár

Csala Emese,

Mészáros Réka,

Szalai Gábor

7. és 8.

Felfedezéseink hőkamerával

Nagy-Czirok Lászlóné

Fekete Ádám

8.

Ultrahangos távolság és irányérzékelés

Kárász Péter

FACSEMETÉK:

Morvai Lujza

Ternyák Bence

Tompa Eszter

Viszmeg Andrea

 

4. évf.

 

A fák

 

Árendás Rozália

Nagy Lúcia Lizett

Szakál Eszter

5. évf.

Tudományos játékok, játékos tudomány

Baksa Márta

A zsűri egy különdíjat is átadott: 

diákok, csapattagok nevei

diákok évfolyama

előadás témája

felkészítő tanár

Tamasi Bíborka

6. évf.

A világűr

Elekné Szélpál Ildikó

 

Gratulálunk a diákoknak és felkészítő tanáraiknak a szép eredményhez. A csapatok az oklevél mellett könyvjutalomban részesültek.

Természetesen senki nem távozott üres kézzel, a tapasztalatok mellett minden résztvevő tanuló és pedagógus ajándékot kapott.

A diákkonferencia szervezői a Kertvárosi Általános Iskola KisTudós Klubjának vezető tanárai: Baksa Márta és Rapcsákné Pap Anikó

26
03
2017

Március 21-én két diákunk lehetőséget kapott a Kaposvári Egyetem Mandulaképző Konferenciáján bemutatkozni. A program neve Dunántúli Mandulafa, utalva Janus Pannonius metaforájára. Híven a költő szellemiségéhez, a cél a tanulók tudományos tevékenységének felpezsdítése, felhívás közös munkálkodásra, a tehetséges, önálló kutatást végző diákok felkutatása.


Ujvári Dóra (6.a, felkészítő: Dunainé Czmorek Melinda) előadása: A ló szerepe a magyar kultúrában, Pap Flórián (6.a, felkészítő: Rapcsákné Pap Anikó) témája: Vírusok.
Részlet összefoglalójából:  "A kutatás során abból indultam el, hogy a számítógépet fertőző vírusok és a biológiai élősködők között nem véletlen a „névrokonság”, ezért a sokkal nagyobb tapasztalatokkal rendelkező biológia megoldásait alkalmazhatjuk a számítógépes vírusok elleni küzdelemben is. A kutató munka közben felismertem, hogy a dolog fordítva is igaz: például egy vezető szoftvercég biológiai-számítástechnikai projektet indított, amelyben a rákot számítógépes vírusként modellezve próbálják meg elpusztítani. Kutatásomat ezért érzem előremutatónak, mert a számítógépes vírusokról és elpusztításukról szerzett ismereteink alkalmazása az egészségügyben, napjaink fontos kutatási területe.”

Prezentációjuk után a zsűrivel folytatott eszmecserében kellett munkájukat megvédeni. Egyetemi környezetben, professzorok alkotta zsűri előtt mindkét diákunk kiemelkedően szerepelt.

Flórián a felső tagozatosok között 1. helyezést ért el, és lehetőséget kapott áprilisban bemutatni munkáját Zalabéren, a Kutató Gyerekek Tudományos Konferenciáján. 

Pap Flórián Vírusok - Orvoshoz vagy informatikushoz forduljunk? címmel készített tudományos munkát. 

Hol vagyok? | Hírek