Van hozzáférésed? | lépj be
Váltás az akadálymentes honlapra 2021. március 02. | Ma Lujza napja van.
Kiskunhalasi Kertvárosi Általános Iskola
HÍREKISKOLÁNKPÁLYÁZATAINKOKTATÁSSZABADIDŐGALÉRIAE-KRÉTAKAPCSOLAT
EREDMÉNYEINKMEGJELENÉSEKKIADVÁNYOK
1_Iskola23
Cím: 6400 Kiskunhalas, Nyírfa utca 23.     Telefon: +36-77/522-188     Email: Kérdése van? Írjon nekünk!
Keresés

Találatok a következő kifejezésre: ujvári dóra

Cikkek

26
03
2017

Március 21-én két diákunk lehetőséget kapott a Kaposvári Egyetem Mandulaképző Konferenciáján bemutatkozni. A program neve Dunántúli Mandulafa, utalva Janus Pannonius metaforájára. Híven a költő szellemiségéhez, a cél a tanulók tudományos tevékenységének felpezsdítése, felhívás közös munkálkodásra, a tehetséges, önálló kutatást végző diákok felkutatása.


Ujvári Dóra (6.a, felkészítő: Dunainé Czmorek Melinda) előadása: A ló szerepe a magyar kultúrában, Pap Flórián (6.a, felkészítő: Rapcsákné Pap Anikó) témája: Vírusok.
Részlet összefoglalójából:  "A kutatás során abból indultam el, hogy a számítógépet fertőző vírusok és a biológiai élősködők között nem véletlen a „névrokonság”, ezért a sokkal nagyobb tapasztalatokkal rendelkező biológia megoldásait alkalmazhatjuk a számítógépes vírusok elleni küzdelemben is. A kutató munka közben felismertem, hogy a dolog fordítva is igaz: például egy vezető szoftvercég biológiai-számítástechnikai projektet indított, amelyben a rákot számítógépes vírusként modellezve próbálják meg elpusztítani. Kutatásomat ezért érzem előremutatónak, mert a számítógépes vírusokról és elpusztításukról szerzett ismereteink alkalmazása az egészségügyben, napjaink fontos kutatási területe.”

Prezentációjuk után a zsűrivel folytatott eszmecserében kellett munkájukat megvédeni. Egyetemi környezetben, professzorok alkotta zsűri előtt mindkét diákunk kiemelkedően szerepelt.

Flórián a felső tagozatosok között 1. helyezést ért el, és lehetőséget kapott áprilisban bemutatni munkáját Zalabéren, a Kutató Gyerekek Tudományos Konferenciáján. 

Pap Flórián Vírusok - Orvoshoz vagy informatikushoz forduljunk? címmel készített tudományos munkát. 

Mint minden oktatási intézményben, a Kiskunhalasi Kertvárosi Általános Iskolában is fontos szerep hárul a diákönkormányzatra, amely alakuló ülését szeptember 13-án tartotta. Első, alakuló ülésünkön megválasztottuk tisztségviselőinket, megbeszéltük az éves iskolai programokat, illetve a Városi Diákönkormányzat szerepéről is esett szó.

 A 2016/17-es tanévben a DÖK tanulói:

 

Körmendi Krisztofer, Radics József-5.a

Ságodi Levente, Szűcs Lili, Nagy Lúcia-5.b

Hováth Csenge, Ujvári Dóra-6.a

Böszörményi Szabolcs, Süveges Bence-6.b

Bartos Bíborka, Kovács Kíra-7.a

Nyilas Anna, Tóbi Nikolett-7.b

Benkő Bernadett, Szántó Alexandra-8.a

Balaton Viktor, Iván Gellért-8.b

 

A diákönkormányzat elnöke: UJVÁRI DÓRA

Hol vagyok? | Hírek